Bewator

Tänk på det här innan du köper ett hemlarm

Är det så att du funderar på att installera ett hemlarm så finns det en del viktiga saker att tänka på. Det för att du ska få ut så mycket som möjligt av det. Det är ju inte fel att känna sig trygg i sitt hem. Dels när huset är tomt men även då du är hemma. Ett hemlarm är ett enkelt sätt att få den trygghetskänslan.

Här har jag listat fyra enkla saker du kan titta efter innan du köper ett hemlarm.

Är det uppkopplat till larmcentral?

Det kan vara rätt så skönt att se till så att ditt larm är kopplat till en larmcentral. Det gör att du själv slipper ha koll hela tiden. Det är så att en larmcentral, de har koll dygnet runt. Händer något som gör att larmet går, så skickar de ut rätt åågärd.

Ingår det brandskydd?

Hemlarm är inte bara till för inbrott. Du bör se till så att ditt hemlarm även erbjuder ett bra brandskydd. Larmcentralen kan då se till att du får rätt hjälp om en brand startar i hemmet. Rökdetektorer och kameror sätter igång brandlarmet även om larmet inte är aktiverat.

Andra smarta lösningar?

Hemlarm kan göra mer för dig. Det kan vara tryggt att lägga dig och veta att du har larmat huset. Det kan därmed vara bra att ha skalskydd som är en smart funktion som låter dig ha larmet aktiverat även om du är hemma.

Du kan även ha funktionen att koppla den till ett digitalt dörrlås som låser och larmar bostaden samtidigt, vilket gör att du kan slippa nycklar och larmbricka. Du kan även använda funktionen till att släppa in hantverkaren eller låta barnen gå hem själva utan nycklar. 

Vad ingår i tjänsten?

Viktigt att du ser över vad som ingår i tjänsten för att undvika onödiga utgifter. 

19 Sep 2021