Bewator

Spara pengar genom att ha semester hemma

Många stressar inför tanken på att ha semester, för att man vet att det kommer kosta en massa pengar. Men vet ni, det är inte ett måste att åka iväg och om man ska åka iväg, så måste man inte bege sig allt för långt bort heller för den delen. Förra året var det många som satsade på att ha en hemester eller staycation, mest på grund av coronan. I år går det att till viss del semestra som vanligt, men för att spara lite i kassan, ha lite över till trading och att bara njuta, så går det som sagt vara hemma. De flesta av oss bor nära en massa sevärdheter som man kanske missat bara för att de är just för nära. Man tänker liksom inte på att de finns där. Men andra kanske vallfärdar just till den stad du bor i för att se något särskilt?

Små utflykter

Bara för att du väljer att stanna hemma denna semestern, så är det inte ett måste att bara vara i det hus du bor. Du kan utgå från hemmet, sedan göra små utflykter nära dig. Ibland kan det räcka att åka till stranden. De flesta har i alla fall en sjö nära. Har du tur så bor du nära havet. Fundera på vad det är ni gillar att göra. Är ni en stor familj med flera barn eller är det bara du och din partner? Vad gör ni annars när ni åker på semester? De flesta när de är utomlands, de väljer att ligga på stranden, äta gott på restaurang, besöka museer och andra sevärdheter. Det går ju att göra alla dessa saker även hemma, där du bor. 

Skapa en bra semester hemma

Det är inte så svårt att skapa en bra semester hemma. Ta som sagt en härlig dag på stranden. Klart att det inte är alla som har långa sandstränder och så, men det finns säkert minst en sjö nära ditt hem. Att tillbringa ett par timmar på stranden eller i en badvik är inte fel. Ta med en bra bok, lite gott att äta, och dricka samt annat du vill ha med. Det kostar dig i stort sett ingenting.

Om du brukar åka utomlands, så är det ju kul testa nya restauranger, men det kan du även göra hemma! Det finns säkert flera matställen du inte testat än. Eller köp hem en massa goda saker och testa att laga spanskt, grekiskt eller vad det är du gillar mest.

Beroende på var du bor så har du säkert minst en sevärdhet, eller en fin park eller en skog. Bege dig ut och utforska ditt närområde. Besök kyrkor, museum, hyr en kajak, cykla runt i din stad och gör det som faller dig in.


Att samla ett par vänner för picknick eller grillning tillsammans är även det ett bra alternativ. Se till att alla tar med något att äta och gör det till en trevlig knytis. Ta även med kubb eller andra kul spel att göra tillsammans. Det brukar vara uppskattat.

19 Aug 2021